Vietnam

Kambodja, Thailand, Vietnam…Dessa länder har blivit en ny och populär rutt i Sydostasien. Nu ska vi stanna till i Vietnam. Ett paradis på jorden med sagolika stränder, varierande storstäder, ett intressant historiskt förflutet samt oförutsägbara äventyr som väntar runt varje hörn. Hela landet är en smältdegel av europeisk kolonialarkitektur, kinesiska influenser, exotiska djur och intressant mat.

 

Det utmärkande Vietnam

Vietnam har blivit en av de nya och populära resedestinationerna för backpackers och soldyrkare, näst efter Thailand. Både Vietnams ekonomi och  turism tuffar numera på och det är ett land att besöka både med dess häftiga storstadsregioner och underbara naturupplevelser. Vietnamkriget är naturligtvis en stor och kontroversiell konflikt som fortfarande på något sätt är närvarande, men idag blomstrar landet på många sätt. Phu Quôc och Ho Chi Minh City (dåtidens Saigon) är bara ett par städer att nämna som kommer att erbjuda dig spännande erfarenheter. Djurarterna är så många och exotiska att du kommer att häpna när du ger dig ut i den vietnamesiska naturen. När det gäller grottorna i landet är det som att komma ner i en magisk underjord. Man kan beskriva Vietnam i evighet men då tar orden slut. Åk dit istället!

 

Bästa säsongen att åka till Vietnam

Vietnams norra och södra delar skiljer sig ganska mycket åt i klimatet. I södra delen behåller temperaturerna sin behagliga nivå året runt och i de norra delarna är temperaturerna mer säsongsbaserade. Vietnam upplever också en del monsuner under året. I söder varar monsunen från maj till september och i norr brukar den dra förbi mellan oktober och april. Många väljer att åka till Vietnam under januari då man gärna vill komma bort men trots allt inte har så mycket pengar kvar i plånboken. En nyårs- eller januariresa hit är därför ett bra val eftersom landet är mycket billigt att vistas i. Det är också då som vädret generellt är finast och inte alltför fuktigt.