USA

Det drömlika landet i väst har starkt blivit förknippat med ”The American Dream”, ett uttryck som avslöjar att allt är möjligt för vem som helst. USA har blivit ett drömresmål för många, inte minst på grund av alla filmer, celebriteter och tv-serier.

 

Turista i USA

USA välkomnar all typ av turism: från backpackers och äventyrare som vill prova på den ogästvänliga naturen i Arizona, Alaska eller södra Texas – till soldyrkare i Miami och The Hamptons. Skidåkning i Aspen, Colorado samt shopping och sightseeing i L.A och New York är inte fy skam det heller. USA har allt och lite till och du behöver generellt betydligt längre än en vecka för att ta till dig allt. Gör en road trip med bil eller husbil, bo på flott hotell i storstaden eller ta in på billiga motell under resans gång.

 

Den amerikanska karaktären

Amerikanarna må vara ett misstänksamt folk i tullarna och säkerhetskontrollerna på flygplatserna, men i själva verket är de mycket gästvänliga och tycker om att slå sig i slang med turister. Det kan vara skönt att veta när du ska upptäcka landet som med sin stora areal har all typ av natur att fresta med. Snötäckta berg, ökenområen, milslånga vidder, beach och sol, skärgård och mäkta imponerande storstäder med skyskrapor höga som himlen. Det är bara att välja!

 

Bästa tiden för en USA-resa

Till USA kan du åka när som helst. Det är bara dina behov som avgör tidpunkten och plats.

 

USA:s största städer

Amerika är full av intressanta storstäder. New York, L.A, San Fransisco, Boston, Chicago, Miami och Seattle extremt välbesökta, men landet har också en rad andra platser som kommer sätta prägel på resan. Prova något annorlunda nästa gång du flyger till ”Uncle Sam”.