Tunisien

Den forna franska kolonin Tunisien är sedan länge ett självständigt land dit många turister letar sig för att få en skymt av magrebinsk kultur, god mat, sol och vita stränder. Visst har Tunisien genomgått en del genom åren – invasioner av en rad folkslag, den arabiska våren, revolutioner för att slutligen bli det första nordafrikanska landet som är en riktig demokrati! Idag är Tunisien ett modernt land med en stor knivsudd glädje som gör att man kan kalla dess förflutna för en ”solskenshistoria”. Imponerande ökenområden, stora hamnar, folkrika stränder, klart vatten och ljuvligt doftande kaféer är bara några av Tunisiens kännetecken.

 

Stor charterturism

Fransmän har vallfärdat som soldyrkare till Tunisien i många decennier, men sedan en tid söker sig även andra européer hit. Förvisso kan du skräddarsy din egen semester och åka ut i bergen för att vandra eller leta äventyr samt rida kamel i Saharaöknen, men den vackra Medelhavskusten med svalkande dopp i det blå gör ändå att de flesta åker hit för att bli brunbrända från topp till tå.

 

Vissa delar som exempelvis gränsar till Libyen och Algeriet bör du vara mer försiktig med att åka till på egen hand. Tunisien må vara ett relativt säkert land att vistas i, men det angränsar till en del oroliga platser.

 

Då bör du packa väskan!

Tunisien är ett välbesökt land både på sommaren och vintern. Det är en utmärkt destination att vara på när det är grått och trist här hemma och allting känns tungt. Vår och höst tenderar dock att bli behagligast när det kommer till temperaturer.

 

Stora turistorter i Tunisien

  • Tunis, huvudstaden
  • Djerba
  • Hammamet
  • Sousse
  • Monastir

De populäraste orterna ligger samlade i Hammametviken. Man brukar säga att Tunisiens nordöstra del är den som är skapt för turister.