Thailand

Svenskarnas semesterparadis nummer 1 är utan tvekan Thailand. Den frodiga växtligheten, de vita paradisstränderna, de många buddhastatyerna och de livfulla städerna gör att folk dras till landet som getingar till ett glas saft. Thailand har öppnat upp för charterturism och reguljära resor för backpackers och på senare tid har det också blivit allt vanligare att turister kombinerar solsemester med plastikkirurgi eftersom det är billigare och för att kunskapen faktiskt är relativt hög i städer som Bangkok. Många svenskar och européer har också investerat i ett hus i landet, som ett ”sommarnöje”.

 

Thailands karaktärsdrag

Varmt och fuktigt klimat, god och smakrik mat, långa och vackra stränder, myllrande städer, stor gästfrihet, tiggande apor, berg att klättra i och tempel att dyrka buddhor i gör Thailand till en oslagbar favoritdestination för merparten svenskar. Det är ett andligt land samtidigt som nöjesliv och respekten för hbtq-personer och transpersoner gör att de flesta känner sig hemmastadda här. I Thailand kan du både uppleva lyxliv, sida vid sida med billiga motell och fattiga byar. Det medför intressanta kontraster som både sätter färg på din vistelse, men som även får dig att begrunda livets stora frågor.

 

Bästa tiden för en Thailand-resa

Thailand har både heta perioder och regnperioder. Den skönaste tiden på året att flyga hit är under vintern från november till mars. Då är det varmt men ändå inte outhärdligt hett. Det är då som den svalare perioden träder i kraft.

 

Thailands turistmagneter

Stanna till i huvudstaden Bangkok för att shoppa och äta god mat, utforska Hua Hin, dyk i korallreven i Krabi, sola i Phuket, upplev flärd i Koh Phi Phi där även filmen The Beach spelades in, eller dra till svenskön Koh Lanta.