Spanien

Njut av Spanien

Tjurfäktning, tapas och flamenco är några ord som givit Spanien dess tydliga karaktär. Idag är Spanien ett av svenskarnas absoluta favoritresmål och ett land där många väljer att köpa sommarhus eller lägenhet. Hit går det dagligen charterresor till Solkusten och Balearerna. Många väljer också att ta en långhelg i Barcelona eller Malaga för att shoppa och leva det goda livet.

 

Typiska drag för Spanien

Härliga stränder, en stekande sol som aldrig tycks gå i moln, glädje, dans och tipptopp design vad gäller bad- och skomode; i Spanien är det vanligt att skjuta upp det som kan göras till morgondagen. Istället är det fest och glädje som får summera stunden. Varför stressa? Den spanska naturen är dock omväxlande från norr till söder. I norr är det mer grönska som tittar fram, medan söder är torrare och mer lik Nordafrikas landskap.

 

Bästa tiden på året att åka till Spanien

Vår, sommar och höst är de årstider som lämpar sig bäst för en Spanientripp. Vintern kan bli ganska fuktig och isoleringen i spanska hus är inte alltid den bästa. Mitt i sommaren kan dock södra Spanien bli så gassande het att det är outhärdligt för känsliga personer. Åk gärna maj – juni eller i september, samt gärna tidig vår om du vill strosa runt. I Katalonien och i norra delen av landet kan även juli – augusti vara uthärdliga, men har du närheten till bad och vatten är det givetvis ett plus.

 

Spanska turiststäder

Barcelona och Malaga utgör toppen på besökta städer i Spanien. Madrid är trevlig men inte alltid favoriten. Besök också Sevilla, Cordoba och Valencia så har du Spanien i ett nötskal. Glöm heller inte öar som Mallorca, Menorca och Ibiza där turismen och nattlivet är enormt.