Schweiz

Den typiska ”schweizheten”

Rena och organiserade Schweiz gör att turister stortrivs i varenda region. Att landet är uppdelat på 4 olika språk med hintar från olika kulturer, gör ju det hela än bättre och mer intressant. Schweiz är ett litet land till ytan men med en stor folksjäl och många kreativa idéer. Det är också det land som har hamnat i blickfånget tack vare demokrati, mänskliga rättigheter och centrum för allehanda världsorganisationer.

 

Turism i Schweiz

Landet är mycket bergigt med många alpsjöar och andra större sjöar, genuina städer och närheten till turisttäta länder som Italien och Frankrike. Till Schweiz åker man för att åka skidor och leva friluftsliv alternativt för att göra affärer, men även för att gotta sig i lyx och underbar choklad. Landet har många olika sätt att bli upptäckt på och det är upp till dig om du vill göra det under en weekend eller under flera veckor.

 

När är Schweiz som bäst?

Under sommar och vinter gör sig Schweiz som bäst. Det kan också vara en idé att åka till Zürich eller Genève på höstkanten för att flanera och mysa. Ett tips är att åka till Lugano om du vill göra en impulsresa, eftersom det är den schweiziska stad som har bäst klimat året runt.

 

När du är i Schweiz på sommaren är det osannolikt att du vill ligga vid någon sjöstrand och bara lapa sol. Det är troligare att du vill åka runt och upptäcka byar och städer. I annat fall lämpar sig andra länder bättre.

 

Schweiz största städer

Zürich, Genève och Lugano är välbesökta städer i Schweiz. De har alla sin egen själ och sina personliga egenskaper. Dessutom är de var och en förknippade med den tyska, respektive franska eller italiensktalande delen.