Ryssland

Ryssland – för dig som vill uppleva allt och lite till

Ryssland är ett omtvistat land, känt för sina envisa och strikta ledare som inte alltid är så speciellt populära ute i världen, sin stora areal, sin heta värme som kallas för ryssvärme och de rundade tinnarna på många av städernas byggnader. Men Ryssland andas också genuin kultur, historiska händelser och personligheter som Rasputin och morden på tsarfamiljen, den mytomspunna Transsibiriska järnvägen som kan ta dig ända till Kina, den starka vodkan, den lyxiga tunnelbanan i Moskva och vidare de makalösa naturreservaten med magiska insjöar och originella djur. Kort sagt, Ryssland är landet för dig som vill se allt och lite mer.

 

Som turist i Ryssland

Det enorma landet Ryssland kräver planering för en rundresa, men det är också så du lär dig landet. En weekend till olika storstäder kommer också att få dig att inse hur annorlunda man kan leva i Ryssland. Backpacker, tågluffare eller stadsturist – Ryssland kommer att skämma bort dig!

 

Bästa tiden att vistas i Ryssland

På sommaren är det varmt i Ryssland och de bästa månaderna att vara där är mellan maj till september – och ännu bättre; mellan juni och augusti. Vintern kan bli minst sagt svinkall, det har forna soldater fått erfara…

 

Ryska orter och lockbeten för turister

Moskva är den första staden att se i Ryssland, men St. Petersburg i all sin prakt ligger faktiskt på samma nivå. Kazan och OS-staden Sotji får inte missas och inte heller den otroliga Bajkalsjön med sin omgivande tajga. Ryska städer kan vara mycket olika varandra, vilket också är en fördel för en besökare.