Rumänien

Rumänien – elaka furstar, drömsk arkitektur och levande landsbygd

Rumänien – ett land som länge hamnat i glömska på grund av den forna diktaturen, men som nu återigen börjar blomstra och välkomna oss andra som turister. Och tro inte att Rumänien är så där grådaskigt trist som bilden ofta har visat. Idag är det ett sporrat land som lyser upp med sina berg och dalar och museilika städer – och visst ja, minnet av Dracula. Förvisso finns det många sår kvar från den forna tiden, men det är också charmen genom att du kan få uppleva landsbygden från förr och de moderna storstäderna som bevarat sin glans. Rumänien är ett surrealistiskt land – vacker och originell på ytan med en djup och ärrad själ – och det märks överallt.

 

Urtypen av turism

Är du på upptäcktsfärd genom Draculas land med de vackra slotten? Eller känner du att det spritter i benen så att vandring eller skidåkning lämpar sig bäst? Kanske solbad vid sandstränderna? Vad du än väljer lär du få en udda upplevelse. Organisationen kanske inte har kommit igång på allvar i landet ännu, men sevärdheterna och upplevelserna är i särklass!

 

Bästa tiden – Rumänien från sin bästa sida

Åk till Rumänien under sommarhalvåret. Vintern bäddar för kyla och snö och vill du inte åka skidor i bergen eller släde i de nedgångna byarna, så kan det bli lite tufft att vara ute för mycket. April-oktober är det som mest inbjudande och behagligt.

 

Turistlandet Rumänien

Bukarest är huvudstaden som allt fler får upp ögonen för. Staden kallas även för Lilla Paris. Transsylvanien med alla slott och greve Dracula är förmodligen landets mest turisttäta område. Söker du vandring och naturäventyr; åk till bergskedjan Karpaterna och res i tiden.