Qatar

Qatar är ett emirat och ser ut som en halvö som sträcker sig uppåt i Persiska Viken. Det är ett väldigt rikt land på grund av oljeutvinningen och pärljakten, precis som dess närmaste granne Saudiarabien. Andra saker Qatar är känd för är sina extremt låga skatter och tv-kanalen Al-Jazeeras bas. Det är också ett av de länder i Förenade Arabemiraten som har relativt liberal lagstiftning. Qatar ingår inte i Förenade Arabemiraten.

Turism i Quatar

Till Quatar kommer turister av olika skäl och ibland blandas affärer och nöjen. Vill man se rikedom på arabiskt vis, shoppa lyxartiklar och mixa ökenliv och kamelridning med toppmoderna hotell, så är Quatar ett hett tips.

Hit åker du vanligtvis inte om du är backpacker. Det gäller att ha lite i plånboken för att utnyttja utbudet av både hotellinrättningar, shopping och restauranger. Att vara nyförälskad och gå och kyssas hand i hand på gatorna är inte att rekommendera eftersom förhållanden män/kvinnor ska hållas bakom hemmets fyra väggar. Däremot är Qatar ett perfekt resmål för ett kompisgäng.

Karaktärsdrag

Höga, moderna byggnader, lyxhotell, guldhissar, dyra köpcentra, vackra stränder och karg öken är bara några saker som karaktäriserar Qatar. Men du kommer även att lägga märke till rika shejker med turbaner i sportbilar på gatorna. Kontrasten mellan ultrakonservativt och hypermodernt gör Qatar och även de andra emiraterna till mycket intressanta resmål.

Bästa tiden att besöka Qatar

Åk till Qatar mellan januari – maj eller oktober – december för att undvika den värsta hettan eller slippa den lilla nederbörd som kommer under året.

Viktigaste städerna

  • Doha – den snabbt växande huvudstaden
  • Al Khor – förgyller med sina vackra paradisstränder
  • Al Rayyan – har blivit lite av en fotbollsstad på senare tid