Nederländerna

Tulpanernas och träskornas land Nederländerna är ett pyttelitet land och platt som en pannkaka. Men den vackra och öppna naturen talar för sig själv och städerna är mer än välkomnande. I Nederländerna får du vara dig själv då acceptans och tolerans är två nyckelord. Det är också ett land som trots sin ringa storlek har olika regioner och städer med egen karaktär. Flandern, Amsterdam eller Haag – du lär bli positivt överraskad av de alla.

 

Turista i Nederländerna

Weekendbesök eller en lång cykelsemester får sammanfatta den optimala turismen eller resan i Nederländerna. Det är ett land som är oerhört enkelt att ta sig fram i med hojen, så packa ryggsäcken och tältet och trampa på! Till städerna åker du en helg för att äta gott, ta dig fram på kanalerna eller supa in den underbara blomdoften. Ännu ett tips är att bila ned då färden inte lär bli speciellt långrandig.

 

Bästa tiden i Nederländerna

Till städerna är den bästa tiden april – augusti och för en cykelsemester på landsbygden är sommarmånaderna juni – augusti bäst lämpade. Vintern kan bli rejält regnig och obehaglig, men det är givetvis upp till dig när du vill åka.

 

Nederländernas huvudorter

Amsterdam kommer först i tankarna när man nämner Nederländerna. Det är en gullig och rolig stad med många överraskningar att bjuda på. Rotterdam, Den Haag med Europadomstolen, samt Eindhoven, Utrecht och Maastricht har satts på kartan av många turister som semestrat i landet. Glöm heller inte att åka ned till Flandern och den underbara staden Antwerpen som är Centraleuropas modecentrum näst efter Paris.

 

Du ska dock inte begränsa dig till de större städerna, då Nederländerna är fullt av små charmiga orter att stanna till på med cykeln eller bilen. Det är bara att ryckas med!