Mongoliet

Mongoliet – annorlunda med orörd natur

Andligt, mystiskt och vackert – det är tre ord som kan sammanfatta Mongoliet. Mongoliet är ett mycket speciellt land, med traditioner och hantverk som inte kan upplevas någon annanstans. De vidsträckta stäpperna, klostren och tempelbyggnader i snöskrud, klara insjöar och kärleken till ridsport är något du kommer bli varse om när du kommer dit.

 

Landet är delat i olika typer av naturlandskap.

 

  • Öken
  • Stäpp
  • Bergstäpper
  • Bergskog
  • Halvöken

Typ av turism i Mongoliet – packa ryggsäcken och lev nomadliv

Mongoliet består till större delen av nomader, även invånarna själva. Det är ett land med många olika områden och natur som bör ses i sin helhet. Du lever således bäst som en backpacker. Är det storstadslivet du är ute efter är Mongoliet förmodligen inte din grej. Mongoliet är verkligen ett land där du vill komma befolkningen in på livet så mycket som möjligt. Ett tips är också att du åker ut i vildmarken och bekantar dig med en tvättäkta mongolsk familj och får se deras fantastiska prydnader, kläder och kärlek till djuren och naturen.

 

Bästa säsongen

Åk till Mongoliet mellan maj-oktober. Ska du till den norra delen där det är kallare passar juli månad bättre. Tänk på att norra Mongoliet angränsar till Ryssland där det ofta är kyligare, medan södra delen tittar mot Kina där det är varmare.

 

Mongoliets måsten för turister

Huvudstaden heter Ulaanbaatar och är en sevärdhet, inte minst för festivalerna fyllda av hästar, traditionella spel och blommor. Här kan du verkligen uppleva mongolska sedvänjor i sitt esse såsom Naadamfestivalen. I övrigt är Mongoliet ett naturland med den kända Gobiöknen i söder – ett land där en turist kommer att bli berikad och begeistrad oavsett var han eller hon åker.