Madagaskar

Madagaskar – världens 8:e kontinent

Vill du åka långt bort till en främmande värld, en annorlunda kultur och se exotik i sitt esse? Då är  Madagaskar en självklarhet. Det har kallats världens 8:e kontinent på grund av den extremt ovanliga floran och faunan här. Saker och varelser du ser på Madagaskar stannar alltså på Madagaskar och därför är det så värdefullt att hinna se denna mytomspunna ö, som till och med har en tecknad film dedikerad till sig, åtminstone en gång i livet.

 

Som turist på Madagaskar

Backpacker eller med en äventyrsgrupp – turismen i Madagaskar är som bäst när du suktar efter äventyr. Boka en paketresa med alla utflykter och dagsresor inkluderade eller ta dig fram på egen hand. Läs dock på om seder och traditioner då kulturkrockar annars lätt kan uppstå.

 

Ett tips är att boka en lång resa om du vill se hela huvudön då landet är oerhört stort. I annat fall är det bättre att du koncentrerar dig på en viss del.

 

Den bästa säsongen för en Madagaskar-resa

Då Madagaskar ligger på södra halvan av jordklotet och dessutom långt ned, så är årstiderna annorlunda än våra. Den svalare säsongen inträffar mellan april-november och har en genomsnittlig dagstemperatur på ca 25-26 grader. Under april har turistsäsongen ännu inte satt igång riktigt ännu, så du som vill lära känna lokalbefolkningen ännu mer, har chansen nu.

 

Städer och platser att lägga på minnet

Huvudstaden Antananarivo har massor att erbjuda och lite udda upplevelser om vi ska vara riktigt ärliga…Andra stora städer är Antsirabe och Toamasina. Paradisön Nosy Be sägs vara världens 8:e vackraste. Hit anordnas både utflykter och längre vistelser för turister.