Luxemburg

Lyx på alla vis i Luxemburg

Det lilla, lilla landet och monarkin Luxemburg gör skäl för sitt namn. Det finns mycket som förknippas med deluxe och flärd och landet är även känt för att vara ett litet skatteparadis. Luxemburgs huvudstad heter också den Luxemburg, och den är fullmatad med sevärdheter, pampiga byggnader och mysig atmosfär. Trots den lilla ytan är Luxemburgs natur värd att vistas i, eftersom en stor del utgörs av grönskande skogar och floder som löper kors och tvärs där medeltida borgar och slott tittar fram bakom trädkronorna. Det är med andra ord ett perfekt land för att både hitta på naturaktiviteter, berika sitt kultursinne och leva livet i staden.

 

Bästa turismen

På grund av att Luxemburg är så ”liten till växten” så är det ett fantastisk tillfälle att göra en weekendresa på tu man hand, själv eller med vänner. Det är också värt att basunera ut hur bra kollektivtrafiken och förbindelserna i landet är. Allt är handikappvänligt, funktionellt och bekvämt så att alla kan njuta av resan.

 

Då njuter du som mest av Luxemburg

Luxemburg har ingen nämnvärd omväxling i sitt klimat eftersom det är så litet. Somrarna är ljumma och vintrarna milda. Det kan dock kännas fuktigt under vinterhalvåret och trots att husen är väl isolerade och komforten stor, så är det ändå skönare att vistas där på sommaren när temperaturen håller sig runt 25 grader.

 

Städer i Luxemburg

Listan på storstäder i Luxemburg kan göras kort. Den viktigaste staden är Luxemburg och kort efter följer Dudelange, Differdange och Echternacht. Landsbygden är dessutom full av idylliska byar att stanna till i som turist.