Lettland

Lettland – som Sverige men ändå inte…

Lettland har mycket gemensamt med Sverige. Det är förmodligen det mest populära landet bland de baltiska staterna har länge varit ett underskattat turistmål – men har dock på senare år hamnat i rampljuset och lockat över allt fler turister. Mycket känns skandinaviskt som klimat, natur och de många sjöarna, floderna och bäckar små, och letterna själva är lika förtjusta i sina lantställen som vi svenskar är i våra. Mycket av landsbygden känns sagolik och målande vacker medan storstaden har fått alltmer puls. Det är svårt att beskriva Lettlands skönhet med ord, så det bästa du kan göra är att åka dit!

 

Med kryssning till Lettland

Det går hur bra som helst att flyga till Lettland och ta en weekendresa till huvudstaden, men de flesta tycker nog ändå att båten tvärs över Östersjön är mer angenäm och festlig på alla sätt och vis. Det gamla traumat med Estonia är nu som bortblåst och med de säkra färjorna Tallink Silja Line eller Stena Line är du där på ca 17 timmar. Ta gärna med bilen och se dig omkring i Lettland så mycket du kan. Du lär inte ångra dig!

 

Bästa tiden

Den finaste tiden i Lettland upplever du mellan juni och augusti. Då är värmen som härligast, du kan bada vid kusten och samtidigt göra upptäckter och roadtrips. Vintern kan bli snöig och kall.

 

Lettiska städer

Riga faller sig som en självklarhet att se först. Det är en gemytlig stad med gulliga hus och många färger. Jurmala är staden som ser ut som om du skulle ha hamnat i en värld skapad av Astrid Lindgren och lockar massor av besökare varje år.