Jersey

Jersey – den lilla fagra ön ute i den Engelska Kanalen har ett skönt medelhavsklimat och skiljer sig avsevärt från sin regnige storebror Storbritannien. Ön ligger strax utanför Normandies kust och du kan därmed se därifrån Frankrike om det är en klar dag. Jersey är känd för sina vita stränder, den brittisk-franska mixen samt shopping eftersom ön räknas som ett frihandelsområde. Du gör därför rätt i att ta med dig extra kosing om du vill semestra här.

 

Turist på Jersey

Turismen på Jersey innebär ofta att folk tar tillfället i akt att både besöka Frankrike och denna söta kanalö på samma gång. Har du emellertid bara tagit båten över kanalen för nyfikenhets skull, så är det högst sannolikt att du bokar en andra resa bara för att ägna dig åt Jersey nästa gång. En typisk Jerseyturist älskar att vandra eller cykla milslånga avstånd, sola, kanske fotografera växtligheten och utnyttja de låga skatterna.

 

Bästa tiden att besöka Jersey

Trots att klimatet på Jersey är minst sagt soligt och angenämt så är det ändå säkrast att åka dit från maj-september innan det blir lite för kyligt och strandlivet inte längre blir möjligt. September kan bli extra kul då mitten av månaden bjuder på guidade turer för turister på hela ön, nästan som en slags uppvisningsfestival. Jersey Battle of Flowers äger rum i augusti.

 

Intressanta städer för turister

Jerseys huvudort heter Saint Helier (även ortsnamnen har ofta en fransk klang) och här får du de bästa shoppingmöjligheterna. Mont Orgueil är ett annat viktigt turistmål.