Italien

Italiens sköna land får de flesta att känna romantiska vibbar och ljuva förnimmelser bara de hör namnet. Maten, naturen, stränderna, språket, folket och livsglädjen gör Italien till ett av världens mest besökta och älskade länder för turister. Dessutom… med sin kultur, sin historia, sin arkitektur, sitt mode och sin konst får Italien toppbetyg både vad naturupplevelser och stadsbesök beträffar.

 

Som turist i Italien

Åk till Italien på en weekend och titta på Rom, Venedig eller Milano – eller ta en bilsemester i Toscana eller runt Gardasjön alternativt Comosjön och hoppa från den ena pittoreska orten till den andra. Oavsett om städerna är små eller stora så lär du bli charmad av de alla. Visst kan du åka på charter till Italien men landet måste bara upptäckas allteftersom du är där, så stanna för Guds skull inte på ett ställe. Ett bra tips är att hyra ett hus eller lägenhet med pool under några veckor och rå om dig själv. Det behöver faktiskt inte bli så dyrt som du kan tro.

 

Bästa tiden att se Italien

Vintern kan vara fuktig och kall i norra och mellersta Italien, så den bästa tiden är vår, sommar eller tidig höst. Under sommarsäsongen tenderar vissa orter att bli överhopade av turister, så vill du vara lite mer avsides och ifred så kan det vara en idé att åka på andra tidpunkter än högsäsongen i juli-augusti.

 

Italiens gudomliga städer

Förutom olika regioner med landsbygd som också måste ses, så har Italien några städer som du inte får missa under din livstid:

 

  • Florens för mode, kultur och shopping
  • Milano för shopping
  • Venedig eller Verona att åka på tu man hand med din älskade
  • Rom för att uppleva gedigen historia
  • Neapel för att smaka Italiens bästa pizza!