Indien

Det andliga Indien

Indien är ett av världens mest folkrikaste länder och dessutom ett av världens största. Landet är känt för sin hinduism med medföljande kastsystem och är samtidigt ett mycket andligt land med många ritualer, visa och lärda gurus, en stor kunskap om yoga, ayurveda och tantra och för att komma in på ett helt annat ämne – ett av världens godaste kök. Indien har kallats ”världens största demokrati med anmärkningar”, och även om mycket ute på landsbygden har svårt att hänga med den nya tekniken, så är indierna ett mycket framåtsträvande folk med många moderna städer och stort intresse för miljö, ekonomi m.m. Det är också ett land med mycket skiftande natur och väderförhållanden.

 

Ett land för backpackers

Till Indien åker man inte för en helg eller några dagar. Det är ett alldeles för stort land. Eftersom naturen skiljer sig ganska mycket från norr till söder och städerna ligger utspridda, så vill du förmodligen se hela landet så gott det går. Bästa sättet att ta dig fram är med tåg och bussar och det är inte alltid bekväma transporter som väntar ute på landsbygden. Men det är också så du lär känna indierna som är ett mycket gästvänligt folk.

 

Bästa tiden på året att åka till Indien

Indien är bäst på vintern mellan oktober och mars. Sommaren kan bli så het att du försmäktar, med extrema värmeböljor på uppemot 50 grader.

 

Indiens största städer

Indiens största stad är New Delhi, dit många turister dras. Andra stora städer är Goa i söder, Kerala, Mumbai, Agrha, Bombay, Jaipur och Calcutta. Alla städer har sin speciella magi att uppleva på plats.