Frankrike

Det hörs ljuv musik i öronen för den som hör Frankrikes namn uttalas. Frankrike är inte bara modets centrum och meckat för kultur, konst och design, utan även ett land som bjuder på turism i världsklass. Till Frankrike kan du åka en weekend för att se Paris eller Nice, du kan ta en husbilssemester och se hela landet i flera veckor, du kan ta en skidvecka i alperna eller åka på matlagningskurs i Provence. Finns det något som inte är möjligt i Frankrike?

 

Frankrikes många ansikten för turister

Det är Frankrikes mångfald och ombytliga natur som gör att du kan bli fast här. Många som besöker landet väljer att sedan köpa hus här då de faller pladask för landet. Storartad arkitektur, höga och snötäckta berg i Auvergne-Rhône-Alpes, Rivieran och lyx i söder, lavendelfält i Provence, skönhetsön Korsika, surfing i Biarritz, kultur och mode i Paris, underbar havsbris i Normandie och Bretagne och olika vindistrikt i Bourgogne och Bordeaux med mat som inte går att smaka någon annanstans. Du blir aldrig trött på La France!

 

Bästa tiden att besöka Frankrike

Åk till Frankrike när som helst under året. Det är fritt fram för skidåkning under januari – mars, solsemester på Rivieran eller Korsika är skönast från maj – september, cykelsemester i Provence rekommenderas på våren och sommaren, och en tripp till Paris är underbar under vår och höst innan det blir för kvalmigt eller för kyligt.

 

Franska turistdestinationer

Frankrike har många inbjudande städer. Besök huvudstaden Paris, stanna till i textilstaden Lyon, shoppa i St. Tropez, smaka senap i Dijon, spela på casino i Deauville, gå på marknad i Aix-en-Provence eller se skådespelet med ebb och flod i St. Malo. Listan kan göras hur lång som helst.