Filippinerna

Filippinerna på frammarsch

Filippinerna ligger i Sydostasien och har blivit en allt större turistnation, näst efter Thailand. På Filippinerna är det lätt att både känna glädje och sorg, då landet har mycket vackert att erbjuda, men också en del fattigdom. De fina stränderna är dock inte lika invaderade av turister, städerna myllrar av mångfald och folkslag och den magiska naturen gör Filippinerna till ett ypperligt resmål för nomader.

 

Res runt på egen hand eller i grupp

Det bästa och billigaste sättet att se Filippinerna är att åka runt på egen hand. Det är således ett bra land för en backpacker. Dock är det viktigt att du läser på ordentligt för att inte bli lurad av skojare. Vill du resa i grupp anordnas gruppresor hos flera researrangörer, ibland med en dos äventyr och annorlunda aktiviteter. Detta sätt kostar förvisso en slant.

 

Bästa tiden – Filippinerna under torrsäsongen

Den torra säsongen infaller mellan december och maj, där den sedan övergår i den fuktiga regnperioden. Du bör emellertid vara medveten om att klimatet är tropiskt och alltid fuktigt, oavsett när du reser dit. Inlandet är trots allt lite kyligare och har inte lika hög luftfuktighet.

 

Att se för turister på Filippinerna

Den stad du förmodligen kommer att flyga till är huvudstaden Manilla. Här kryllar det av turister med filippinska mått mätt, det vill säga inte som i Bangkok men ändå märkbart. Cebu City och Angeles City hamnar inte långt efter. Naturområden som måste besökas är El Nido vid Palawan samt Bancuitskär­gården. Glöm heller inte de förtrollande stränderna på ön Boracay och de bruna Chokladkullarna på Bohol.