Fiji

Fiji – en bit av paradisets lustgård

Fiji har ofta fått ett rykte om sig att vara australiensarnas semestermotsvarighet till européernas solsemestermål som Mallorca eller Kanarieöarna. Dock är det inte fel att säga att Fiji är en aning vackrare, åtminstone i våra ögon. Fiji är en hop med öar som ligger i Söderhavet och naturen här är så vacker att det har blivit inspelningsplats för flera filmer som ser ut att ta plats i paradiset. Vattnet kunde inte vara klarare och strändernas vita sand kunde inte bländat mer. Kort sagt, Fiji är porten till himlen för en turist som saknar sol och bad och blå laguner.

 

Fiji för soldyrkare, älskande par och naturfrälsta

Kombinationen av sol, hav, natur, exotiska fiskar och romantiska solnedgångar gör Fiji till ett bombsäkert val för bröllopsresor och romantiska get-aways. Du kan hyra din egen lodge på vattnet, äta gott i de fina restaurangerna och ö-luffa till obebodda öar. Den jungfruliga naturen bäddar också för en del äventyr och aktiviteter att roa sig med.

 

Bästa tiden att åka till Fiji-öarna

Till Fiji kan du åka året runt. De flesta brukar dock att flyga dit mellan april och oktober när temperaturerna ligger runt 27-28 grader.

 

Turisternas favoritöar

Fiji består helt och fullt av öar (närmare bestämt 322), varav två räknas som de största och tar emot flest turister. Det finns även andra öar som dock är lite mindre i storleken men lika attraktiva att åtminstone se för en dag eller två. Här listas Fijis mest populära öar.

 

  • Viti Levu med huvudstaden Suva
  • Vanua Levu
  • Taveuni
  • Yasawa Islands
  • Mana Island