Dominica

Dominica – den fattiga ön mittemellan Guadeloupe och Martinique

Har du letat och letat efter ett udda semestermål i Karibien utan att kunna besluta dig, då kan du kalla in jakthundarna – jakten är över, du åker till Dominica! Till skillnad från många andra turisttäta och ganska välbärgade öar i Västindien, är Dominica en fattig ö som länge levt på bananodling och som kan uppfattas lite som en ytterlighet. Men det är just det som ger ön dess charm. Naturen är dock inte alls sparsmakad och du kan uppleva äventyr och ljuvliga stränder här också. Vackert belägen mellan Martinique och Guadeloupe gör att du även kan kryssa mellan de tre öarna och se skillnaderna med egna ögon.

 

För turisten

Båtluffa eller lev livet som äventyrare. Ska det vara ytterligheter så ska det! På Dominica är det fart och fläkt som gäller i den frodiga naturen med orörd mark och inaktiva vulkaner, valar och kaskelotter. Dominica är inte lika turisttäta som sina kusiner, vilket gör att du har mer ställen att utforska utan att känna att du befinner dig i en exploaterad miljö.

 

Bästa tiden på Dominica

Under vinter och vår gör sig Dominica som bäst. Högsäsongen börjar i mitten av december och fortsätter inpå maj månad. Som du vet är Västindien drabbad av stormar och orkaner under sommar och höst och därför är vintern bättre. En stor karneval hålls i februari/mars och en stor kreolsk musikfestival infaller i slutet på oktober.

 

Dominicas största sevärdheter

Roseau är huvudstad och viktig att se om du är turist. Portsmouth är charmknutten och en mycket genuin stad. Nationalparken Cabrits är som klippt och skuren för äventyrslystna. Mero i väst är surfparadiset nummer 1. Boiling Lake är en het källa med drömska omnejder.