Cypern

Medelhavets tredje största ö med många influenser

Cypern är Medelhavets tredje största ö och är uppdelad på två delar, varav den ena är under turkiskt styre. Dessutom är det omtvistat huruvida Cypern är en del av Europa eller Asien. Cyperns historia är kantad av stormaktstyren, korståg med Rickard Lejonhjärta i spetsen och viktiga influenser från olika folkslag. Detta har lämnat efter sig starka spår som går att se som sevärdheter på ön än idag. Men för en turist är det också solen och de paradisiska stränderna som gör att flygen till Cypern går titt som tätt.

 

En typisk och välkomnande charterdestination

Cypern är ett välkänt charterresmål sedan flera decennier och är ett alternativ för någon som kanske redan varit i Grekland och/eller Turkiet. Men Cypern kan lika gärna vara ett förstahandsval tack vare sin +300 soltimmar per år, sina 56 världsberömda sandstränder som t.o.m fått utmärkelser genom Blå Flagg och de arkeologiska fornlämningarna och gamla städer som faktiskt har över 9000 år på nacken. På Cypern kombinerar du strandhäng och historiska upptäckter – allt detta till rimliga priser och hos ett folk som är mer än vänligt mot turister.

 

Bästa tiden att åka till Cypern

Du kan i stort sett åka till Cypern när som helst på året men mars-december lämpar sig bäst. Ön är ett solsäkert kort under årets alla månader.

 

En turists lockelser

Upptäck huvudstaden Nicosia som dessutom sitter på rena kulturskatterna. Svenskar och andra resenärer brukar heller aldrig tröttna på mindre städer som Limassol med sina lyxkvarter och genuina gränder, samt Larnaca som bjuder in till fantastisk shopping.