Chile

Chile – en het mix av natur, kultur och vin

Chile är ett av de sydamerikanska länder som inte anses lika korrupt som många övriga nationer på kontinenten. Det gör Chile till ett relativt säkert resmål för turister. En annan aspekt som lockar folk hit från alla världsdelar är att Chile med sin avlånga form bjuder på helt olika årstider beroende på om du är i norr eller söder.

 

Utan att överdriva är Chile förmodligen ett av de vackraste länder som existerar. Naturreservaten är mer än mäktiga, städerna färgglada och vildmarken mer vild än tam. Chile har också en 400 mil lång kustremsa, bergskedjan Anderna, vinplantager och den mest mystiska ön av alla öar på jorden – Påskön.

 

Så turistar du i Chile

Chile är ett bra land att turista i. Här möts backpackers, grupper av äventyrsresenärer, stadsbesökare och framför allt – de som vill ta del av Chiles magiska landskap. En annan grupp som syns till i landet är vinkonnässörer och entusiaster. Chiles landsbygd är nämligen känt för sina många vingårdar som man kan åka runt och besöka. I Anderna kan du åka skidor i vintriga pister.

 

Bästa tiden att resa hit

Vet du inte riktigt när det är som bäst att åka till Chile? Landet har sin vår under september och oktober och då blommar fruktträden hej vilt. Under den chilenska och solsäkra sommaren som varar september-februari kan du bada på stränderna och utforska städer.

 

Chilenska magneter för turister

Huvudstaden Santiago de Chile är ett säkert kort om du vill uppleva chilensk stadspuls, kultur och konst. Det är inte för intet som det har kallats ”Sydamerikas Barcelona”. Valparaíso är också ett älskat turistmål, likaså Casablanca – Chiles vindistrikt och Punta Arenas fjordar som ligger i Patagonien.