Bulgarien

Bulgarien är ett land som klättrar högre och högre upp på listan över nya soldestinationer i Europa.  När Italien och Spanien blir alltför dyra eller när du vill se något nytt istället för de vanliga chartermålen, är Bulgarien numera ett hett val. Det är ett land med sol, hav, berg och kulturella städer.

 

Den bulgariska själen

Vin, själslig utveckling och kultur är synonymer med Bulgarien. Att det fortfarande är ett billigt land i Europa är det heller ingen som har undgått att lägga märke till. Här får du mycket för pengarna och kan gotta dig i livets goda på bästa sätt ändå. I städer som Sofia och Varna hittar du utmärkt shopping till rimliga priser, ett pulserande nattliv och härlig mat- och cafékultur. Andra städer bjuder på tusenåriga anor och medeltida skatter. Kort sagt är Bulgarien ett kontrasternas land som bör upptäckas snarast!

 

På kusten mot Svarta Havet finner du massor med vackra och kilometerlånga stränder sida vid sida med barnvänliga hotell och sjysta nattklubbar. Åk till soldyrkarnas reseorter såsom Nessebar, Albena eller det lite lugnare Balchik. Kombinera kulturupplevelser med granna naturäventyr på en och samma plats eller åk runt i landet med hyrbil eller buss och se alla hörn ur ditt perspektiv. I Bulgarien samlas både charterturister, barnfamiljer, backpackers, affärsmän och weekend-resenärer som vill fly vardagen i sitt eget land för ett par dagar. Och allt detta för en billig penning!

 

Bästa månaderna i Bulgarien

Res till Bulgariens olika orter från juli till oktober. Då är du säker på att vädret är varmt och att soltimmarna är många, i alla fall i de flesta fall. Under vintern är det regnigt och kyligt. Olika orter bjuder på olika saker så läs gärna på om den ort du är intresserad av för att se när det är som bäst att ta sig dit och vad du kan förvänta dig på plats.