Azerbajdzjan

När öst möter väst i Azerbajdzjan

Söker du ett annorlunda resmål i öst så kan Azerbajdzjan komma på tal. Azerbajdzjan ligger söder om Georgien och gränsar även till Armenien. Har du redan utbytt  reseerfarenheter med andra resenärer som varit i Azerbajdzjan, har du kanske hört talas om de värdefulla och ståtliga monumenten och palatsen, de nedgångna landsorts byarna som stannat i tiden samt den spännande och lite kaotiska mixen av öst och väst. Mittemellan möts du av rofyllda landskap med stor skönhet. Azerbajdzjan har många olika folkslag innanför gränserna och i en del byar talar folk till och med ett helt eget språk!

 

Turism i Azerbajdzjan – gör en rundresa!

Om du väljer att åka till Azerbajdzjan så ska du veta att det är ett land som är relativt ovant inför turister. Å andra sidan är det också en fördel eftersom du lär få intressanta erfarenheter och lära känna folket. En resa till Azerbajdzjan bör innebära en rundresa där du både sveps med till dåtiden och det moderna stadslivet om vartannat. Eftersom många inte behärskar engelska och standarden på landsbygden kan vara låg, kan det vara skönt att boka via en resebyrå. Men självklart kan du även ta modet till dig och vara en helt självständig turist.

 

Den mest gynnsamma tidpunkten i landet

Maj till september brukar vara den bästa och finaste tiden i Azerbajdzjan. I huvudstaden kan du vistas någon månad längre in på hösten.

 

Städer att lägga på minnet

Baku är huvudstaden och är rejält moderniserad och uppdaterad i jämförelse med en del andra städer. Andra turistmål är det urgamla Ganja samt Lankaran vid det Kaspiska Havet. Vill du åka längs den gamla Sidenvägen – stanna till i Sheki.