Australien

Exotiska upplevelser i landet ”down under”

Det stora landet och den häpnadsväckande kontinenten Australien eller som man säger, ”Down Under”, är både ett spännande och populärt resmål. Australien var en gång brittiskt men är nu självständigt. Här finns både exotiska djur och natur att titta på. Landet utmärker sig också för sina milslånga vidder där GPS:n kan visa ”650 mil, sedan ta till höger”. Men förutom karga och oändliga  landskap (outbacks) så finns det gott om tropisk skog samt härliga stränder som lockar till sig världens bästa surfare. Australien har också några viktiga storstäder som du kan gå och flanera i under flera veckor utan att bli uttråkad.

 

Australien – vilken turist är du?

Det finns tiotals exempel på turism du kan ägna dig åt i Australien. Många unga åker till exempel hit under några månader och jobbar på rancher innan de drar vidare för att så småningom utforska hela landet. Andra tar några veckor för att hänga på stränderna, vandra i bergen eller känna av storstadspulsen. Den våghalsige turisten kan även hyra husvagn och se de där hundratals milen löpa förbi med bara öken på höger och vänster sida innan de kommer in i buschen.

 

När är Australien som bäst?

Den australiensiska sommaren infaller när vi har vinter och tvärtom. Detta eftersom det ligger på andra sidan jordklotet. Därför är det ofta populärt att åka till Australien under våra mörka vintermånader. Var i landet du åker spelar dock roll. December-mars är skönast och soligast i södra Australien, maj-oktober lämpar sig bäst om du vill åka till de mer tropiska delarna i norr.

 

Australiensiska dragplåster

  • Största staden Sydney – operan, mode, kultur
  • Melbourne – kulturhuvudstad och metropol
  • Gold Coast – valskådning, koalor och soliga naturupplevelser
  • Cairns för dykaren