Indonesien

Indonesien – upplev den yttre och den inre världens magik

Ett av få paradis på jorden – så skulle man kunna beskriva övärlden Indonesien med sina tropiska stränder, sin andlighet, sina luriga apor, sin mångfald, sina vulkaner och de magiska korallreven som för med sig dykning i världsklass. Indonesien är en smältdegel och en knutpunkt för nästan alla världens religioner och det är för övrigt bejakande av kulturen och förmågan att leva i nuet som med stor sannolikhet hör till indonesiernas kärnvärden. I Indonesien kan du studera människor, exotiska djur, olika tankesätt och livsöden, bada på pudervita stränder och gå genom den orörda regnskogen. Vad mer finns att begära?

 

Rekommenderad turism

Backpackers och surfare, se hit! Här har ni er chans att se en unik värld genom att ta en moped och köra runt, vandra i regnskogen, surfa på skyhöga vågor och utforska städerna. För dem som är lite mindre vågade så finns det äventyrsresor att boka där en mängd utflykter och aktiviteter ingår i grupp.

 

Bästa tiden att åka runt i Indonesien

Indonesien har en regnperiod och en torrperiod och den sistnämnda är den bästa för en turist som helst vill undslippa hällregn. Mellan april och september råder det torka och det är också då det är som vanligast att hitta solbadande turister på stränderna eller i de porlande vattenfallen i regnskogarna. Dock ligger temperaturen runt 30 grader året runt så för dig som vill åka i midvintertid; värmen är lika påtaglig då!

 

Städer att besöka som turist

De tre öarna som är mest upptagna av internationellt besök är Bali, Sumatra och Java.

 

Huvudstaden Jakarta hör till en huvudattraktion och det gör även städer som Surabaya och Bandung. Bästa surfparadiset hittar du i Lombok.