Tyskland

Tyskland – både städer och landsbygd

Tyskland är ett land som kommit mer och mer när det gäller turism. Det förträffliga läget i Centraleuropa gör det lätt att ta sig till kringlinggande länder. Tyskland är också ett intressant land att besöka, eftersom allt inte är centrerat till några få storstäder. Landsbygden är lika levande och viktiga för resten av landet som städer som Berlin och Hamburg.

 

Turista i Tyskland

Du har mycket att välja på under en resa till Tyskland. Många tycker att en weekend-resa med shopping som huvudsyssla kan vara kul i städer som Berlin, München eller Frankfurt. Tyskland har också en hel del mässor som bil-, båt- och tygmässor samt mat- och dryckesfestivaler som Oktoberfest. Att resa till Tyskland i affärer är också vanligt förekommande. Tågluffa runt i landet som backpackers är en alternativ idé till helgtripper, eftersom det finns så mycket att se. Förbindelserna fungerar dessutom oerhört bra och hotell är ganska billiga samtidigt som rummen och frukostarna är över förväntningarna.

 

Bästa tiden att resa till Tyskland

Det kan bli ganska kyligt på vintern i Tyskland, även i Bayern som är mycket bergigt. Bästa tidpunkterna att resa till Tyskland är vår, sommar och höst. Det finns dock få sjöar och badmöjligheter i Tyskland, om du inte vill trängas med mängder av folk på så kallade Badeanstalten. Att göra upptäcktsfärder är således ett bättre alternativ, när vädret inte är för varmt.

 

Största turistorterna i Tyskland

Berlin, Hamburg och München får många turister årligen, men även städer som Lübeck dit svenskar åker över för att shoppa, är heta resmål. Prova även modemedvetna Düsseldorf, charmiga Heidelberg, kulturella Dresden, mångsidiga Frankfurt samt Köln med sin stora domkyrka.