Turkiet

Turkiet från alla synvinklar

Turkiet är ett av de största och mest populära charterdestinationerna för européer och har så varit under en längre tid. Men det är samtidigt ett land som haft ett stort förflutet sedan Ottomanska Riket för att inte tala om antiken och det nära släktbandet med Grekland. Turkiet är landet där öst möter väst, där det gamla möter det nya, där snö möter medelhavsklimat och där shoppingen är oslagbar!

 

Solsemester, stadsturer och äventyr i två världsdelar – all turism finns att tillgå i Turkiet

Turkiet ligger hälften i Europa och häften i Asien och en nyfiken turist vill nog upptäcka båda sidorna. Från soliga stränder och Apollotempel i Antalya och Side till varma källor i Pamukkale och minareter i Istanbul – religioner och traditioner har bytt plats och tid om vartannat och gjort Turkiet till ett mångsidigt land. Det gör att alla typer av turister hittar hem i Turkiet – från den ensamme resenären på upptäcktsfärd eller det förälskade paret på bröllopsresa, till storfamiljen som söker en prisvärd all-inclusive upplevelse på alla plan.

 

Då ska du åka till Turkiet!

Från april – oktober är den bästa tiden att åka till Turkiet. Under vintern kan delar av landet bli oerhört kallt och få besök av snö. Somrarna är dock heta och det kan vara bättre att boka en storstadsvistelse på våren om du t.ex vill åka till huvudstaden Istanbul och strosa runt.

 

Så tar du dig dit

Flyg direkt med SAS, Turkish Airlines eller Pegasus till Istanbul och åk charter till flera destinationer, såsom Antalya, Belek och Marmaris m.fl. Det går också utmärkt att semestra i Grekland och åka över med båt till Turkiet för att kombinera två forna imperier som banat väg för vår nutida kultur, språk och filosofi.