Sydkorea

Sydkorea – ett öppet land med stor framtidstro

Sydkorea är ett mycket omtyckt resmål trots att dess ilskna och frånvända granne Nordkorea ligger alldeles intill. Men när Nordkorea valde att sluta sig på 40-talet, valde istället Sydkorea att öppna sig mot omvärlden. Idag är Sydkorea ett land förknippat med coolt mode, god mat, K-popen, stora industrijättar och ultramodern elektronik. Det är ett av de rikaste länderna i Asien och ingenting tyder på att detta kommer att avta.

 

Turism – naturupplevelser (check), storstadsliv (check) solbad (check)

Sydkorea har en grönskande och vacker natur som turister och sydkoreanerna själva tycker om att vistas i. Vulkanbergen inbjuder till långa vandringar i skogarna med porlande vattenfall, badorterna vid Stilla Havet är mer än livliga och vill du uppleva något utöver det vanliga då kan du åka till den demilitariserade zonen eller No Man’s Land mellan Syd- och Nordkorea.

 

Storstäderna som så smått börjar befrias från smoggen och är fyllda av teknik, barer, nöjesparker, teknikbutiker och modeshoppar drar till sig turister som söker storstadspulsen med stort S.

 

Bästa tiden i Sydkorea – vår och höst

Du njuter som mest av den sydkoreanska landsbygden och städerna under våren eller hösten då sommaren kan vara alltför varm och fuktig. Januari kan vara mycket kall medan juli kan vara oerhört regnig.

 

Storstäder eller badorter – Sydkoreas måsten

Oavsett vilket stopp du väljer först på denna lista, så lär du slå följe med många andra turister. Här föreslås Sydkoreas magneter som bara måste ses.

 

  • Huvudstaden Seoul – teknikens och lekens centrum
  • Vulkanön Cheju – koreanernas och japanernas favorittillhåll under semestern
  • Hwajinpo – den forna nordkoreanska staden som en gång utgjorde sommarnöje för den nordkoreanske diktatorn Kim II Sung
  • Pusan – en livfull och gullig hamnstad
  • Nationalparken Dadohae Haesang där många äventyr ligger för dina fötter