Sverige

Sverige är ett naturland från norr till söder. De mörka skogarna i mellersta delen, de breda vallmofälten i Skåne, Östkustens labyrintliknande skärgård, Västkustens klippor och de många älvarna i norr gör Sverige till ett mångsidigt och äventyrsfullt land. Jämsides med den vilda naturen har också de svenska städerna lockat många besökare. Vill du kombinera stadsliv med vildmark och båtturer i skärgården, är Sverige ideallandet att vistas i.

 

Passar Sverige in på dina semesterplaner?

Oavsett om du vill göra en cykelsemester, vandra, campa, unna dig en storstadsweekend med kultur och shopping eller ha en båtsemester i skärgården, så klättrar Sverige allt högre upp på listerna över bästa länder att besöka. Det behagliga sommarklimatet gör dessutom att du enklare kan njuta av allehanda aktiviteter även när solen står högt på himlen.

 

Bästa tiden att åka till Sverige

Beroende på vad du vill göra och se, lämpar sig en resa till eller inom Sverige bättre under olika perioder. Sommaren från juni – augusti kantas av skärgårdsliv, fiske, seglarregattor, vandringar och utflykter till stora och små städer medan vintern bjuder in till skidåkning i fjällen och Åre. Även Sverige under hösten och våren kan charma många turister, men det är i regel sommarmånaderna samt januari – mars för den som tycker om vinteraktiviteter, som får dig att utforska Sveriges sköna och avlånga land.

 

Svenska turistdestinationer

”Stockholm i mitt hjärta…” – den svenska huvudstaden har allt att erbjuda. Sol, bad, nattliv, restauranger och shopping samt en gladlynt stämning har gjort Stockholm till Sveriges mittpunkt. Dock finns det även andra platser som bara måste nämnas.

 

  • Skånes städer som Lund, Helsingborg och Malmö med närheten till Danmark
  • Göteborg och Västkustens alla pärlor
  • Akademikerstaden Uppsala med sitt kända studentliv