Storbritannien

Storbritannien är ett av de länder där flest svenskar har bosatt sig genom åren. På något sätt känner sig många av oss hemma i den brittiska kulturen, den engelska humorn och det avslappnande sättet att gå varandra till mötes.

 

Karaktäristiska drag i Storbritannien

Fuktigt klimat, frodig grönska, daggvåta hedar, krulliga får och smutsiga hus från den industriella eran, är typiskt för Storbritannien. Avloppen är lite halvdana, möblerna slitna och osammanhängande, gardinerna hänger på sniskan, vattenkranarna saknar blandare – men det går bara inte att inte älska britterna ändå. De håller fast vid det gamla och gör det med bravur och stolthet. Vem bryr sig, liksom?

 

Den engelska naturen är dessutom sagolik och helt fantastisk att upptäcka genom kanalernas båtar, med tåg eller genom långa vandringar. Till storstäderna räcker en weekend för att shoppa då den brittiska shoppingen är storslagen, men till landsbygden bör du avsätta mer tid än så.

 

Bästa tiden att resa till Storbritannien

Sen vår, höst eller sommar är perioder som bjuder in till sköna dagar i Storbritannien och Skottland. Dock är en jultripp till London verkligen att rekommendera då stadens julskyltning är i särklass en av de bästa i världen.

 

Storbritanniens bästa städer för turister

Det går bara inte att undvika att ta upp London Town som den första staden att åka till i Storbritannien. Shoppingen är helt fantastisk och invånarna coola som is. London är en stad där det är fullt omöjligt att bli uttråkad, trots att du varit där 20 gånger på raken.

 

Glöm heller inte att besöka hippa Brighton vid kusten, Southhampton, Bath, Cornwall som är britternas svar på rivieran, Edinburgh för lite skotsk inspiration, Liverpool för fotbollsälskaren eller Belfast på Nordirland.