Slovakien

Det unga Slovakien med anrik själ

Slovakien är en del av Europas mittpunkt och har många andra intressanta länder som grannar, som Tjeckien, Polen, Österrike, Ungern samt Ukraina. Något som verkligen utmärker Slovakien är de omväxlande naturlandskapen som innefattar både berg och lågland, skogar och ängsmarker, grottor, insjöar och floder som Donau. Huvudstaden bjuder på nästan samma prakt och skönhet som Wien eller Prag. För er som inte visste det är Slovakien ett ungt land, eftersom det är den andra självständiga nationen av det numera delade Tjeckoslovakien sedan 1992.

 

Turism i Slovakien

Ett bra sätt att se hela Slovakien är att bila igenom landet. Det kan du göra genom att hyra en bil på plats eller ta din egen bil och köra genom Europa. En weekendresa till landets huvudstad Bratislava är också en lockande tanke när de andra storstäderna i Europa börjar verka lite överexploaterade.

 

TIPS! Många liftar i Slovakien! Ta dig gärna fram genom liftning men åk inte ensam och lifta inte på motorvägarna då detta är olagligt. Annars är det ett bra sätt att träffa folk och se landet.

 

Bästa tiden i Slovakien

April – juni är den bästa tiden i Slovakien. April kan visserligen bli lite kylslaget i en del fall, men det är ännu billigare att vistas i landet. September och oktober är också månader då turismen är lite mindre märkbar, men vädret fortfarande är behagligt. Under juli-augusti har slovakerna själva semester och det kan snabbt bli knökfullt på restauranger och hotell.

 

Utmana Bratislava med andra slovakiska städer

Utöver Bratislava är städer som Košice och Žilina kända för den unika arkitekturen och för att vara ”kulturcentran” i Europa. Här träffar du dessutom på många olika folkslag som tyskar, rumäner, ungrare och ukrainare.