Serbien

Serbien – Den fula ankungen som blev en svan

Serbien utgörs av en meny av intressanta städer och sevärdheter. Det kunde man inte tro eftersom landet inte så längesedan var i fullskaligt krig och blev illa tilltygat. Idag har serbierna gått vidare och byggt upp sitt land som nu även har fått en starkare turisttillströmning. Mycket i landet är en brokig kavalkad av gammalt och nytt, färgstarkt och grått och det är dessa kontraster som ger Serbien sin karaktär. Många har till och med börjat att kalla huvudstaden för Lilla Berlin.

 

Vilken typ av turism erbjuds i Serbien?

I Serbien hittar du lyxhotell, billiga motell, sjaskiga bed & breakfasts och oväntade upplevelser på landsbygden. Ta en kort weekendresa till storstaden eller låt dig föras vidare in i det lantliga serbiska hjärtat som ännu har de äldre traditionerna och rutinerna inrutade. Hur som helst är Serbien ett ganska billigt land än så länge så du kommer att få väl spenderade pengar på resan.

 

Bästa tiden att åka

Den mest gynnsamma tiden att åka till Serbien är april till oktober då vädret och temperaturerna är som behagligast. Detta tidsintervall gäller de flesta städerna i landet och så även på de lite mer avlägsna platserna och landsbygden.

 

Städer att se

Belgrad är en av de mest intressanta städerna att upptäcka tack vare dess långa historia, nattlivet och shoppingen som förvandlat tysta Belgrad till ett brus. Det är en av de äldsta städerna i Europa som nu har fått en föryngringseffekt.

 

Resor till Vršac är också populära, samt till Niš. Det är också helt klart värt att nämna Novi Sad som är den näst största staden.