Polen

Polen – lika vacker i alla vinklar

Det polska landskapet har bevarat sin charm i alla år och kan stoltsera med både kust, sandstränder, berg och söta hus. Men Polen har också några djupa fåror i sina ansiktsdrag som aldrig kan fyllas ut hur mycket man än försöker. Andra Världskriget satte djupa spår i detta land, vars huvudstad blev jämnad med marken. Men polackerna har lyckats rusta upp sitt land igen och trots att alla ärr inte är läkta så är det också charm med Polen.

 

Så kan du uppleva Polen

Polen ligger inte långt från Sverige eftersom Östersjön förbinder de tu. Att ta färjan och njuta av den polska rivieran är numera en vanlig semester för en svensk familj eller kompisgäng. Om du istället uppmärksammar världsberömd klassisk musik, genuin kultur, glad eller tragisk historia, så har Polen fler än 1 ort att besöka som både kan ge dig kalla kårar, fylla dina ögon med tårar eller få dig att le stort av glädje. En turist i Polen kan även njuta av skidsemester, kurorter och korta weekend-resor.

 

En polsk turistgodispåse – Gott och blandat med de bästa orterna

Eftersom Polen är så billigt så kan du lyxa till det rejält. Glöm ej att se följande städer och platser.

 

  • Warszawa – en ärrad stad som är helt återställd, med en gudomlig skönhet
  • Gdansk och Sopot – Polens St. Tropez!
  • Krakow – staden som en gång kände lukten av död då Auschwitz ligger i närheten.
  • Kolobrzeg – en lugn och fridfull kurort
  • Zakopane – landets viktigaste skidort

Bästa tiden

Polen är ett behagligt land under den varma årstiden så en vår- eller sommarsemester är att föredra, inte minst om du vill besöka en kurort eller hamnstäderna vid Östersjökusten. Under vintern rekommenderas en skidsemester eller flanerande på julmarknaderna.