Panama

Njutningsfulla Panama i Centralamerika

Panama är ofta bland de första stoppen man gör i Centralamerika, näst efter Mexico. Panama har en låg prisnivå men en bra standard, vilket gör att många turister utnyttjar tillfället att leva lyxliv och se sig omkring, bejaka kulturen och se det gamla och nya förenas. Landet har också mycket spänning i sin anrika historia, ett skönt klimat och många möjligheter till laddade sporter och äventyrsjakt. Glöm heller inte att köpa dig den kända och moderiktiga Panamahatten hem!

 

Så turistar du i Panama

Till Panama kommer främst adrenalinfyllda turister som vill prova på forsränning, vulkan-vandringar, zipline, segling, snorkling och smyga i regnskogen för att titta på vilda och coola djur. Paketresor hit är att rekommendera om du inte vill undgå något, men för en backpacker som vill ta sig fram på egen hand och slussas vidare från dag till dag, är Panama ett förträffligt bra land. Det sägs att Panama är ett kravlöst land för en turist och ett tillfälle att leva efter uttrycket ”Carpe diem”…

 

Bästa tiden att åka till Panama

Vill du dra nytta av det torra klimatet och undvika regn, ska du bege dig till Panama mellan december och april. Då är du så säker på vädret som du kan bli.

 

Givna höjdpunkter att utforska i Panama

För en turist har Panama flera städer och områden att kika runt i. Panama City är huvudstaden och en händelserik och gästvänlig plats. Andra livfulla platser är Bocas Town för surfare, indiannästet Kuna Yala samt den omtalade Panamakanalen som utnämnts till världens mest berömda genväg, eftersom den förbinder Atlandet och Stilla Havet på ett mäktigt sätt.