Österrike

Klappar ditt hjärta för Österrike? Österrikes natur är en magnet för den som vill ha lugn och ro på semestern. Turisttypen som beger sig hit är ofta backpackers eller skidåkare samt familjer som vill rå om sig själva för någon vecka eller två. Samtidigt blir en weekendresa till Wien med dess härliga kaféer och sin toppklassiga kultur, en allt större självklarhet när många andra europeiska storstäder känns för turisttäta.

 

Österrikes karaktär

Det sägs ofta att Österrike är Alper med skidorter, och till stor del är det ett sant påstående. Till Österrike kommer man när skidlusten pockar på uppmärksamhet eller när benen vill röra på sig under sommaren för lite snöfri vandring. Sport- och fritidsupplevelser är de främsta sysselsättningarna. Det är renheten, de porlande bäckarna och det bergiga landskapet som ger Österrike dess ansiktsdrag – men de söta korsvirkeshusen och de små klostren lite här och där som österrikarna ser som mycket viktiga, sätter lite extra skimmer på ytan. Österrike är ett toppmodernt land som trots allt värnar om sina traditioner. Detta märks av både i folksjälen och ute i naturen.

 

Bästa tiden att åka till Österrike

Vintern skapar skidåkningsmöjligheter i pisterna, sommaren ger vandrare och cykelsemestrare ett skäl att åka hit, och våren och sommaren kan öppna upp för en weekendresa till Wien eller Salzburg.

 

Österrikes viktiga destinationer

Det joddlande Österrike är främst till för dig som vill åt spektakulära naturupplevelser. Landet består nästan helt och fullt av berg, alpsjöar och söta byar/skidorter, men det kläms också in några riktiga höjdare när det kommer till städer. Wien med sin kultur, Salzburg som födde Mozart, Innsbrück som andas sport och det urcharmiga Zell-am-See är bara några orter som utmärker sig på kartan.