Nya Zeeland

Sagan om Nya Zeeland

För många kanske Nya Zeeland är ett av sakerna att bocka av innan man blir för gammal för att resa. Ett drömresmål som möjligtvis bara får upplevas en gång i livet på grund av att det ligger så långt bort. Är du väl på Nya Zeeland så är det troligt att det känns som om du befann dig i Sagan om Ringen vilket är inte konstigt då filmerna spelades in här. Den helt sagolika naturen på Nya Zeeland gör landet till ett av de mest inflytelserika inspelningsplatserna i världen. Landet består av flera öar med Nordön och Sydön som huvudöar och är känt för sina snötäckta berg, öken, palmklädda stränder och grönskande skog med lummiga hedar. Välkommen till Bilbos land!

 

Turista i Nya Zeeland

Nya Zeeland är landet för backpackern som vill vandra och utforska, men en backpacker av den kanske lite mer lyxiga varianten. Men till Nya Zeeland kan du även komma för en helt vanlig solsemester, skidsemester eller för att bada hälsobad. Många turister åker även hit på grund av sportsliga arrangemang, då det utövas många extremsporter i landet.

 

Nya Zeeland under den bästa tidpunkten

Sverige ligger på totalt motsatta sidan av jordklotet i jämförelse med Nya Zeeland och det innebär att deras årstider är lika motsatta. De nya zeeländska sommarmånaderna varar april-november, vilket gör det till den bästa tiden att åka hit. Dock går det lika bra att åka året runt, beroende på aktiviteter.

 

Nya zeeländska turistsamlare

Här följer ett axplock av städer och områden att inte missa!

 

  • Auckland – den största staden
  • Rotorua – staden med de heta källorna
  • Queenstown – kom hit om du vill utöva extremsporter!
  • Otago och Stewart Island – området för dig som söker efter unika djur och naturupplevelser