Norge

Friluftsturism i Norge

En semester i Norge är först och främst skräddarsydd för friluftsmänniskan. Det norska landskapet är bergigt med vackra och slingrande fjordar som passar utmärkt för vandraren, camparen eller klättraren. Landet har också många nationalparker. På vintern är det istället turskidåkning som gäller. På fjordarna går många kryssningsfartyg som kan vara ett alternativ för den bekväme resenären eller en person som helt enkelt vill uppleva Norge från vattnet.

 

Norges landskap och karaktärsdrag

Norge är ett land där det frodas naturupplevelser på löpande band. Norrsken, djupa fjordar med mörkt och sagolikt vatten, bergsplatåer och mäktiga glaciärer samt dundrande vattenfall sammanfattar den norska naturen och vad en turist har att vänta sig. Paddla kanot på fjordarna, insup atmosfären och bli ett med fjälltopparna, eller ta en avstickare till Oslo och leva norskt storstadsliv.

 

Bästa tiden att åka till Norge

Vinter och sommar är de bästa årstiderna att vistas i Norge. Det snöar rikligt i bergen och skidåkning eller snövandring är de aktiviteter som är vanligast. Vill du vistas mycket ute i naturen eller kanske till och med sova ute i tält eller dylikt, bör du vänta till mitt i sommaren då det annars kan bli för kallt.

 

Norska turisttillströmningar

Orter i Norge där turisttillströmingen är som störst är bl.a Oslo som är landets huvudstad. Trondheim, Bergen och Tromsö samt gulliga Stavanger får sin årliga dos av turism, de också. Det finns ingen direkt storstad i Norge, men det är också det som ger landet sin ”lågmälda” charm. Här finns inga viktigpettrar och skrytsamma städer, utan bara ett skojfriskt naturfolk som bygger sina

 

städer på kärleken för sitt eget land.