Nepal

Nepal – se världen från ovan

Nepal är det andliga landet dit människor vallfärdar för att komma underfund med sitt undermedvetna, uppleva naturen och växa som människa – kanske göra en omstart i livet. Landet Nepal har också kallats för ”världens tak” eftersom den stora bergskedjan Himalaya som inkluderar Mount Everest, världens högsta berg, ligger där. Nedanför de 7 underverken, det vill säga världens 7 högsta bergstoppar, breder risfälten ut sig och bjuder på vandringar, exotiska djur och tempel. De uråldriga traditionerna är också alltid närvarande.

 

Vad betyder en semester i Nepal?

Till Nepal kommer man inte bara för att lära känna sitt inre jag, utan också för att uppleva skyhöga och ibland livsfarliga äventyr. Du som älskar faror har därför hittat till rätt plats på jorden. Du gör rätt i att boka en paketresa till Nepal, kanske en äventyrsresa med en lyrisk grupp. Dock går det även att komma till Nepal som backpacker och se vart dagen tar dig.

 

Det talas 31 språk i Nepal, eftersom landet består av så många uppblandade religioner och folkslag. Att göra sig förstådd är därför inte alltför lätt.

 

När är bästa tiden att åka?

Till Nepal brukar de flesta åka under vintern eller vårvintern, alternativt under hösten fram till december. Under sommaren strilar regnet ned och kan bidra till en tristare vistelse. Är det glaciärer och bergsklättring som lockar mest, ska du veta att det är som kallast i januari, så var väl förberedd på kyla.

 

Platser i Nepal som domineras av turismen

Huvudstaden Katmandu hör till favoritresmålen. Självklart behöver vi inte tillägga att Himalayas berg drar till sig fenomenalt mycket uppmärksamhet också. Glöm för all del inte bergsmassivet Annapurna. Städer att upptäcka utöver huvudstaden är Janakphur, Pokhara och Patan.