Kina

Kina – Lille David som blev store Goliat

Vem kunde ana för bara 30 år sedan att det fattiga Kina skulle bli ett av världens mest inflytelserika och ekonomiskt växande länder? Där är vi idag! Kina har fått en enormt kraftig tillväxt och därmed också kunnat satsa stort på turism, modernisera sina städer och landsbygd och bygga upp en global industri. Men bortser man från det är även Kina ett mycket vackert land med oslagbara sevärdheter som Kinesiska Muren, miljonstäder och detaljrikt hantverk som det kinesiska porslinet.

 

Turismen i Kina

Turismen i Kina kantas av alltifrån affärsmän från hela världen till turister som åkt hit för att uppleva storstäderna och kanske till och med bosätta sig efter ett tag. Andra utgörs av backpackers eller äventyrare som kommit för att leta sig fram i detta stora land. Sedan har vi givetvis dem som är på genomresa och passar på att stanna till några extra dagar.

 

Klimatförhållanden och den bästa tiden

Det finns egentligen ingen bästa tid att åka till Kina, folk reser hit året runt av olika skäl. Rent vädermässigt är bästa säsongen också varierande eftersom Kina är så stort till ytan att södra och norra delen skiljer sig nämnvärt från varandras klimatförhållanden. Rent generellt är mars till april eller september till oktober de säkraste månaderna till de flesta kinesiska destinationer. Åker du till Kina på vintern är de södra delarna att rekommendera.

 

Kinesiska miljonstäder

Börja med att beta av huvudstaden Peking. Ta dig sedan vidare till städer som Shanghai som har blivit ett litet mini-Europa i Asiens folkrikaste land. Resan fortsätter till Hangzhou och Guangzhou. Ta händelsevis en avstickare till Hongkong som är en administrativ region i den södra delen av Kina.