Grekland

Greklands karaktäristiska drag

Grekland är ett stort turistland och dessutom en nation med en stor historik. Mycket av det vi anser viktigt i dagens samhälle och det vi lärt oss mycket av är sprunget ur grekisk filosofi, demokrati, deras mytiska berättelser och till och med en stor del av sporten. För turister är Grekland dock främst förknippat med sol, öluffande och kristallklart vatten från 3 olika hav – och när man blir trött på solbadande står gamla tempel, amphiteatrar med tragedi & komedi samt underbara fruktodlingar och väntar. Grekland är såväl ett semesterland som en grund för politik, kultur och litteratur och är således ett mycket intressant land att besöka ur alla perspektiv.

 

Bästa planen för att turista i Grekland

Till Grekland kan du åka charter eller reguljärt och ta dig fram som du vill. Eftersom Grekland består av så många öar och ögrupper tycker många det är skönt att åka från den ena ön till den andra, medan andra väljer att hålla sig på en stor ö som t.ex Kreta, Rhodos eller Korfu. Det grekiska landskapet består annars av nästan 80 % berg (varav gudaberget Olympen är det högsta), så vandringar och besök i bergsbyar hör till vanligheterna om man vill aktivera sig på semestern. Dock får du inte glömma storstadsbesöket i det mytomspunna Aten där du i stort sett kan känna de grekiska gudarnas vingslag från forna tider.

 

Bästa tiden att åka till Grekland

Sommaren eller försommaren samt tidig höst är turistens bästa tidpunkt att vistas i Grekland. På vissa håll i landet kan temperaturerna krypa nedåt på vintern och det kan bli ordentligt kallt. Sommaren kan dock bli het men vistas du på en av öarna brukar du alltid känna av en liten skön bris.