Finland

Vår lillebror Finland som en gång var förenat med Sverige har nu brutit sig loss och bildat sin egen kultur och folklore. Idag är Finland ett attraktivt resmål för den som vill åt fantastisk shopping, bastubad och minnesvärda naturupplevelser. Eftersom mycket av Sverige fortfarande finns kvar bakom kulisserna, så känner många svenskar sig extra hemmastadda i Finland.

 

Den typiska turismen i Finland

Med en snabb båtresa eller ett flyg på bara någon timme kan du njuta fullt ut av huvudstaden Helsingfors eller resten av Finland. Väl på plats har du möjlighet att utforska landet på eget bevåg och det är det många som gör. Det vanligaste är att ta båten över Östersjön och stanna en eller två dagar i t.ex Helsingfors, medan andra dröjer sig kvar och tar sig vidare med tåg eller bil. Campa, gör en road trip, ta en kort weekendresa eller boka stuga i den finska skärgården – valet är ditt!

 

Finland i ett nötskal

Hur kan Finland klassificeras? Det första man förmodligen tänker på är naturen, sjöarna och skärgården, ungefär som vi tänker på vårt eget land Sverige. Det som dock finnarna har lite ensamrätt på är de sköna och skräddarsydda bastustunderna som kan avnjutas både i städerna och ute i skärgården, den finska tangon, den toppklassiga inredningen och de många brunbjörnarna du faktisk kan åka ut och se på en björnskådningstripp. Lägg till de trendiga drinkbarerna så har du Finland i ett nötskal.

 

Bästa tiden i Finland

Finland är mycket kallt och snöigt om vintern. Bästa tiden för att kunna gå omkring och göra utflykter, är på sommaren.

 

De största turistorterna

Helsingfors utgör ”huvudattraktionen” i Finland, men Åbo och sköna Åland kommer inte långt efter. Alla destinationer nås från Sverige med båt.