Egypten

En presentation av Egypten

Faraonernas land och riket med de häpnadsväckande pyramiderna har en anrik historia där mycket av den kunskap vi har idag, började. Men Egypten är inte bara lyxiga gravkammare och balsamerade mumier från faraonernas och Cleopatras era. Här finns även fantastiska stränder och vattnen att dyka i. Här ges också tillfällen att i stort sett varenda dag ta en sväng på de många bazarerna och kryddmarknaderna, röka shisha-pipa, rida kamel i öknen och umgås med lokalbefolkningen.

 

Som turist i Egypten

Turistar du i Egypten kommer du uppleva det nutida Egypten simultant med det forna landet. Det är också det som gör Egypten så genialiskt som semesterdestination, eftersom du reser i tiden trots att du alltid upplever nuet. Här kan charterresenärer som gillar sol, dykvatten och strandpromenader komma och njuta.

 

Den andra typen av turister som beger sig till Egypten är ofta reguljärt resande människor som vill se olika sidor av hela landet och boka impulsiva dagsutflykter till pyramiderna eller kanske dra ut en sväng i Saharöknen och leva som Aladdin eller de tre vise männen. Vilken typ av reseform du än väljer så är det troligt att äventyren väntar runt hörnet.

 

Egypten under den bästa säsongen

Undvik den hetaste tiden, det vill säga juni-augusti. Boka istället en resa i april eller oktober, alternativt under högsäsongen som varar under december-januari.

 

Kända charterdestinationer / städer att upptäcka

Kairo är en viktig stad och dessutom huvudstad i Egypten. Staden Luxor var faraonernas hemort och är ett av de egyptiska måsten när du är här.

 

Kända charterdestinationer i Egypten är listade nedan.

 

  • El Gouna
  • Soma Bay
  • Hurghada