Danmark

Så kan du turista i Danmark

Vårt kära grannland Danmark må vara liten till växten men är fullspäckad med trevliga resmål och sevärdheter. Här är det lätt att resa runt eftersom allt ligger så nära. Att vara backpackers i Danmark är således en enkel match. Men Danmark bjuder även in till weekendresor likaväl som landet frestar med bilsemestrar med familjen. Danmark är platt som en pannkaka och därför lämpar sig cykling extra bra här.

 

Så utmärker sig Danmark

Det platta landskapet, de ljuvliga sandstränderna som är perfekta för surfing, de söta husen och de totalt ca 500 öarna som landet är byggt på ger Danmark dess fina karaktär. Det mesta är  centrerat kring huvudstaden Köpenhamn, men det finns också en hel del andra orter att besöka. Den danska designen gör shoppingen utmärkt i landet och konst och arkitektur är också synonyma med dansk talang.

 

Bästa tiden att besöka Danmark

Åk gärna till Danmark under senvåren, sommaren eller förhösten innan det blir för kallt. Även Köpenhamn på vintern kan kännas fuktigt och blåsigt, vilket gör att det är tufft att gå omkring.

 

Danmarks turistsäkra orter

Köpenhamn är staden nummer 1 i Danmark och underbar att besöka om sommaren. Århus med sitt universitet är också att rekommendera, likaså det lilla, pittoreska Helsingör med Kronborgs slott som landmärke. Res även till Odense där man lever på marsipantillverkning, till Roskilde för festivalsugna samt till Skagen om du är ute efter det magiska ljuset och de små samhällena där konstnärerna ställer ut sina verk. Att semestra i Danmark lämnar ingen turist oberörd.