Bermuda

Bermuda – en triangel, coola shorts och ett paradis för seglare

I det finaste Karibien ligger ön Bermuda inbäddad bland vågorna, lite för sig själv. Även du som aldrig varit på ön förut känner säkert igen namnet på grund av att Bermudashortsen uppfanns just här. Ett annat ämne som prompt kommer upp när man talar om Bermuda är givetvis den mytomspunna Bermudatriangeln som ligger strax utanför ögruppen och som har givit upphov till många diskussioner om paranormal aktivitet. Men det som Bermuda främst vill visa upp är den karibiska kulturen, härliga stränder och ett av världens mest seglarvänliga vatten.

 

En ögrupp gjord för vattenaktiviteter och kryssningar

Snorkla, dyk, åk båt eller bara koppla av på stranden. Det är några få aktiviteter som turister i Bermuda ägnar dagarna åt. Det finns också väldesignade golfbanor och intressanta platser, och den pyttelilla storleken på ögruppen gör att du kan åka runt och ta till dig väldigt mycket. Beställ en paketresa eller res dit på egen hand, kanske med en grupp seglarvänner, eller boka en kryssning.

 

När ska man åka till Bermuda?

Det ljumma västindiska klimatet med en genomsnittlig temperatur på drygt 25-30 grader året runt, gör att det aldrig blir outhärdligt hett. Dock bör du undvika orkansäsongen som äger rum under sommaren och en del av hösten. Våren är den bästa tiden och högsäsongen för turister.

 

Liten ögrupp – många sevärdheter

Bermuda har få städer; huvudstaden Hamilton är den största med flera viktiga landmärken. Saint George och Somerset Village är andra välbesökta orter, även om de må vara mycket små och pittoreska.