Belgien

Belgien, eller konungariket Belgien som det också heter, är format och präglat av två folkgrupper –  valloner och flamländare. Det gör Belgien till ett rikt land rent kulturellt och även språkmässigt då både franska och holländska (eller flamländska om man ska vara petnoga) är de två officiella språken, med tyska som ett tredje språk då en liten grupp tysktalande också tar sig ton.

 

Belgiska särdrag

Belgien är tätt befolkat och är multikulturellt. För längesedan var denna lilla nation en stormakt med många kolonier.

 

Naturen består av lågland, dock med bergskedjan Ardennerna i sydöstra delen av landet. I övrigt är Belgien känt för sin öl, sin fantastiska choklad, sina våfflor, sina charmiga stenhus och storartade byggnader i gotisk stil.

 

Så turistar man i Belgien

Den klassiska turisten i Belgien har förmodligen även sett sig om i Frankrike, Luxemburg, Tyskland och Nederländerna under samma resa eller möjligtvis tidigare. Många kanske inte tänker på Belgien som det första semestermålet om man inte har ett specifikt ärende dit, men de flesta turister blir väl på plats glatt överraskade. Belgien är ingen charterdestination utan lite av ett ”genomfartsland” som man kan fastna för och i samma veva eller i senare skede, välja att spendera sin semester i som backpacker eller weekend-turist.

 

Bästa tiden på året att åka till Belgien

Det belgiska klimatet är typiskt kustklimat där vintrarna är milda och somrarna varma. Det är dock skönast på vår, sommar och höst att vistas där.

 

Belgiens mest besökta platser

Belgien – ett litet land med mycket makt. Belgien är centrum för EU samt NATO då Bryssel inhyser EU-parlamentet och NATO:s högkvarter. Det är följaktligen mycket liv och rörelse i hela landet då dessutom det designcentrerade Antwerpen och chokladdominerande Bruges drar turisterna åt alla håll och kanter.