Barbados

Barbados – en bit av paradiset

Vem tänker inte på paradiset när man hör namnet Barbados? Barbados är en ö i Karibien som är oerhört tätbefolkad, och det är inte konstigt. Ön är så vacker att många kändisar och även folk från Amerikas och Storbritanniens överklass och jetset valt att köpa ett hus där. Den världsberömda artisten Rihanna är en av Barbados medborgare och föddes också på ön. För en turist är ön främst förknippat med lyxiga boenden, vita stränder, rom-drycken, grapefrukten som härstammar härifrån, rytmisk dans på barer och strandpartyn samt mängder av vattenaktiviteter i det alltid så badvänliga vattnet.

 

Upptäck Barbados som turist

På Barbados räcker det inte med att stanna några dagar. Det är för långt bort, för dyrt och för spännande för att avsätta mindre tid än en vecka. Minst 7-9 dagar behöver du på dig för att upptäcka allt både vad gäller stränder, städer och nationalparker. Du gör bäst i att reservera en paketresa via en researrangör för att pressa priserna, eftersom det annars kan bli dyrt. Väl på Barbados gör du rätt i att hyra en bil och köra runt på egen hand.

 

Den bästa säsongen

Den bästa tidpunkten att åka till Barbados är december-maj. Då har du undsluppit regnperioden och kan njuta fullt ut av sol och bad. Det angenäma ö-klimatet och temperaturen som alltid ligger runt 25 grader gör att du både kan vara på stranden och söka äventyr utan att du förgås av värmeslag.

 

Platserna som sätter Barbados på kartan

Ett besök i pittoreska Bridgetown är ett måste, likaså Holetown som var öns första boplats. Naturupplevelser får du i Fairley Hill nationalpark, på Wildlife Reserve med vacker mahognyskog samt Crane Beach som anses vara Barbados vackraste strand.