Bahamas

Öriket Bahamas

Karibien har många paradisöar att skylta med och Bahamas är ännu ett säkert kort på listan om du vill ha sol och bad, smakliga maträtter och dans inpå småtimmarna. Bahamas består av flera öar att cirkulera mellan. 30 av dem är bebodda men det är möjligt att åka till de andra 670 också.

 

På Bahamas möts du av turkost vatten, delfiner, snorkling i världsklass och möjligheten att vara mycket nära USA eftersom Bahamas ligger nära Miami. Det har därför ett av amerikanarnas mest populära tillhåll och många kryssningar går runt i vattnen och inkluderar Bahamas och Kuba m.fl.

 

En väl unnad solsemester

Till Bahamas kommer du för att snorkla och bada och uppleva en paradisliknande natur. Förträffligheten med Bahamas är att du kan öhoppa och hitta massvis av stränder där du får vara helt eller nästan helt själv. Det gör Bahamas till ett toppresmål för bröllopsparen på smekmånad. Köp gärna en paketresa från en researrangör så missar du ingenting! Bahamas kan också bli ganska dyrt om du bokar allt själv.

 

Bästa tiden på Bahamas

Det råder regn- och orkansäsong på Bahamas som på resten av de karibiska öarna under en viss period under året. Bästa tiden att åka hit är mellan januari och maj och sedan återuppta semestrandet i oktober/november igen när orkanerna har lagt sig. I övrigt har samtliga Bahamas-öar ett mycket ljumt klimat utan att bli för hett.

 

En kort geoguide för turisten

På Bahamas talas det mer om öar än om städer även om det finns fina orter att besöka också. Här får du en lista på de viktigaste platserna på Bahamas.

 

  • New Providence
  • Eleuthera
  • Nassau – huvudstad
  • Harbour Island – distrikt i nordöstra Bahamas